Menukaart

Pompstee proeverij

Voorgerechten

Boerenlandsbrood
met verschillende huisgemaakte smeersels
€ 7.00
Plankje met verschillende lekkernijen
vanaf 2 personen
€ 15.50 p.p.
Carpaccio van huis gerookte ribeye
met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, rucola en truffelmayonaise
€ 12.80
Vleesplankje
verschillende huisgedroogde vleessoorten
€ 12.50
Gamba's
met knoflook, rode peper en limoen
€ 11.50
Ceviche van zeeduivel
met koriander en rode peper
€ 14.50
Steaktartaar van dry-aged ribeye
met sesam, zwarte knoflook en kweepeer
€ 14.50
Tarte Tatin van wortel
met roomkaas en een compote van paarse winterwortel (V)
€ 12.50
Tartelette
met hazelnotengeitenkaascreme, gebrande asperges en paddestoelen (V)
€ 13.50

Soepen

Mosterdsoep
met met Groninger droge worst, spek of kaas (V)
€ 6.50
Soep van de dag
€ 6.50

Vleesgerechten

Dry-aged . Onderstaande gerechten worden voor minimaal 28 dagen gerijpt in onze rijpingskast. Dit gebeurt onder een luchtvochtigheid van 85% en een temperatuur van 1 tot 2 graden. Hierdoor wordt de smaak van het vlees intenser en wordt het vlees nog malser. Doordat hier tijd voor nodig is, zijn deze gerechten niet altijd voorradig.
Dry-aged entrecote
met gegrilde groenten en pepersaus
€ 38.50
Dry-aged ribeye
met gegrilde groenten en pepersaus
€ 38.50
Entrecote
met een saus van mosterd, bruine suiker en een vleugje tabasco of met pepersaus
€ 27.50
Spareribs
met een oosterse marinade
€ 23.50
Lamsbout
langzaam gegaard in een italiaanse kruidenjus
€ 23.50
Gebakken varkenslever
met uien en spek
€ 18.50
Procureur steak
low en slow gegaard op onze BBQ Smoker en geserveerd met BBQ saus
€ 21.50
Saté van de haas
geserveerd met gebakken uitjes, lenteui en kroepoek
€ 22.50
Krokant gebakken sukade
met een crème van gepofte uien
€ 20.50
Short ribs
met gegrilde groenten
€ 25.00
Drie bereidingen van wild
met schorseneren en spruitjes
€ 25.50
Plankje lekkers als hoofdgerecht
met verschillende lekkernijen vanaf 2 personen
€ 28.50 p.p.

Visgerechten

Slibtong
in roomboter gebakken met remouladesaus
€ 25.50
Rode Poon
met bearnaisesaus
€ 22.50
Gebakken zeebaarsfilet
met salsa verde en zeekraal
€ 23.50
Heilbot
met prei en een schaaldierensaus
€ 25.50

Vegetarische gerechten

Winterse stoof van linzen
met seizoensgroenten
€ 22.50
Galette van zoete aardappel
met spinazie, en Parmezaanse kaas
€ 22.50
Kaasfondue
met witte wijn, jong belegen kaas en gorgonzola geserveerd met seizoensgroenten en brood
€ 25.50

Kindergerechten

Speciaal voor de kinderen serveren wij de gerechten van de kaart in kinderporties geserveerd met frites en appelmoes
met uitzondering van de steaks en de Dry-Aged gerechten
€ 16.50
Voor de echte liefhebbers is er natuurlijk een kroket of een frikandel met friet en appelmoes
€ 7.00

Desserts

Chocolademousse
met gerookte whiskey, koffiesiroop en ijs van pecannoot
€ 10.50
Baklava
met braam, witte chocolade en ijs van yoghurt en cranberry
€ 12.50
Dame Blanche
€ 7.50
Kinderijsje
€ 6.75
Vanille Bavarois
met gepocheerde perzik, blauwe bes en ijs van perzik en champagne
€ 10.50
Kaasplankje
met lokale kazen uit Jonkersvaart
€ 11.50

Samengestelde Koffie

Koffie met een likeur naar keuze en bonbons
€ 9.75

Bekijk ook onze andere kaarten

Lunchkaart Dranken en hapjes